Razstava_Iris_Hraovec9V četrtek, 13. januarja, je v Avli Jožeta Hudalesa potekala otvoritev razstave fotografij Iris Krašovec. Dogodek sta popestrila Žan Trobas s harmoniko in Anja Kožuh z zvoki harfe.

IRIS HRAŠOVEC
Iris Hrašovec (rojena leta 1984, Maribor) je uspešno zaključila izobraževanje na Paris Photographic Institute (Spéos), smer modna fotografija, trenutno pa končuje študij na Višji strokovni šoli Šolskega centra Srečka Kosovela v Sežani, program fotografija.


Leta 2005 je bila sprejeta pod okrilje Young Photographers United. Fotografije objavlja v različnih publikacijah, z eno se predstavlja v knjigi 175 Photographers, A Collection of Contemporary Photography from JPGmag.com (2009). Fotografirala in objavljala je v različnih slovenskih in tujih revijah.

Samostojne razstave
2004, Knjižnica Otona Župančiča, Ljubljana
2005, Avec Amour, trgovina Skrinja, Maribor
2008, Kittens, Bi-ko-fe, Ljubljana, Slovenia,
2010, Dotik Svetlobe, Celje, Slovenia

Skupinske razstave
2004, Fotopub, zaključna razstava udeležencev delavnic, Knjigarna Goga, Novo Mesto
2005, Fotopub, zaključna razstava udeležencev delavnic, Knjigarna Goga, Novo Mesto
2006, Spéos, zaključna razstava, Pariz
2006, Caffè, final exhibition, Pariz, France
2006, Fotopub, zaključna razstava udeležencev delavnic, Knjigarna Goga, Novo Mesto
2009, Zaključna razstava, Višja strokovna šola Šolskega centra Srečka Kosovela, Sežana
2009, Podoba krasa skozi različne materiale, Divača
2010, Oblika in Slika, Kosovelov dom, Sežana
2010, Celje FOKUS, zaključna razstava udeležencev delavnice, MCC, Celje
2010, Castrum 2010, Avtoportret, Ajdovščina

O razstavi »Plesalci«
Verjamem, da si v življenju ljudje izberemo različne medije, skozi katere se izražamo in delimo sebe s svetom. Ena izmed mojih najljubših oblik izražanja ob fotografiji je tudi ples. V plesu me je vedno privlačila njegova lepota sama po sebi, tehnična dovršenost plesalca, nadzor in obvladovanje telesa in gibov, kot tudi njegova gracioznost, občutek za ravnotežje, milina in sposobnost gibanja po odru z neznosno mehkobo in lahkotnostjo. Razstavljene fotografije so nastale iz moje globoke ljubezni do plesa in občutka, da sem del nečesa čarobnega, v obdobju dveh let in v sodelovanju z različnimi plesalci.