20._PUSTOVANJE_V_LENARTU620. lenarško pustovanje je bilo tako, kot se za jubilej spodobi: veselo, norčavo, razposajeno, z mnogimi maškarami in več 1000 obiskovalci.
Letošnja pustna povorka je bila še posebej zanimiva, saj je sprevod sestavljalo skoraj 1000 maškar. Najštevilčnejša je bila skupinska maškara iz Osnovne šole Lenart, ki so jo  poimenovali >Vsi različni-vsi enaki<, ki jo je sestavljalo skoraj 400 učencev in učiteljev, prav tako se je iz Vrtca Lenart udeležilo pustovanja več kot 90 otrok in staršev, ki so svoje maškare poimenovali >Zdrava prehrana< in >Zvezdice<.

Povorko je sestavljalo 14 skupin in veliko individualnih maškar. Kot vsako leto so bile tudi letos najizvirnejše maškare nagrajene, nagrade so prejeli:
1. Vsi različni -vsi enaki iz Osnovne šole Lenart
2. Nadškofija v stečaju iz Voličine
3. Kmetija pri debeli prasici iz Sv. Trojice
4. Maškare iz Vrtca Lenart: Zdrava prehrana in zvezdice
5. Škofijski urad Maribor iz Benedikta
Pustovanja so se udeležili tudi kurenti iz Destrnika, Zg. leskovca v Halozah in iz Trnovske vasi. Manjkala ni godba MOL, preoblečena v snežake in mažoretke, ki so bile snežinke.

Sprevod maškar se je končal pri gasilskem domu Lenart ob zvokih glasbe ansambla Ajda, ob pustnih krofih, domačem vinu in norčavem razpoloženju.