UPAN_OBINE_LENART_SPREJEL_PREDSTAVNIKE_LIBERIJSKIH_ORGANIZACIJ_V_EVROPI4Društvo za spodbujanje globalnega učenja ANANSE iz Lenarta je med 22. in 25. julijem v Mariboru organiziralo konferenco Evropske federacije liberijskih organizacij, katere član je tudi društvo ANANSE, saj soustanovitelj Ernest K. Boakai prihaja prav iz Liberije.
Evropska federacija liberijskih organizacij je v Belgiji registrirana neprofitna organizacija z glavnim namenom spodbujati sodelovanje med liberijskimi organizacijami v Evropi ter preko humanitarnih in razvojnih programov prispevati k razvoju povojne Liberije, kot tudi razvijati tesnejše odnose med Liberijo in Evropo. Trenutno federacijo sestavljajo liberijske organizacije iz Belgije, Nizozemske, Irske, Velike Britanije, Norveške, Švedske, Švice, Luksemburga, Nemčije, Danske, Poljske, Francije, Italije ter slovenski predstavnik z društvom ANANSE. Člani Federacije se redno srečujejo na konferencah po vsej Evropi, tokrat so bili v štajerski prestolnici, kjer so že prvi dan izkusili gostoljubnost s sprejemom mariborskega podžupana g. Ujčiča v hiši stare trte.

Konference se je udeležilo 25 predstavnikov vodstva federacije ter organizacij članic iz Norveške, Švedske, Velike Britanije, Irske, Nemčije, Belgije, Švice, Francije in Slovenije. S svojo prisotnostjo je udeležence počastil tudi bivši podpredsednik Liberije in trenutni liberijski ambasador v Veliki Britaniji g. Wesley M. Johnson.
S posebnim programom se je v okviru konference proslavila tudi 164. obletnica dneva neodvisnosti Liberije, ki tako predstavlja najstarejšo afriško državo. V nedeljo, 24. julija je predstavnike liberijskih organizacij v Evropi v Centru Slovenskih goric sprejel tudi župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger. Zaradi slabega vremena prireditve na Poleni, poimenovane Tudi to je Liberija, ni bilo možno izvesti.
Štiri-dnevno srečanje Librijske diaspore se je zaključilo z delovnim sestankom z organizacijskim odborom projekta Evropske prestolnice kulture 2012, na katerem so bile podrobneje razdelane možnosti sodelovanja v projektu.