104._rojstni_dan_Marije_CafnikV četrtek, 22. septembra, sta župan mag. Janez Kramberger in podžupanja Marija Zlodej čestitala Mariji Cafnik za 104. obletnico rojstva na domu v Selcih, kjer sedaj živi pri svoji hčeri Gustiki.
Svečano slovesnost so pripravile vse štiri hčere Gustika, Elica, Marica in Milka, s pomočjo ostalih najožjih sorodnikov, v prijetnem domačem okolju, kjer se Marija zelo dobro počuti.
Rodila se je 22. septembra leta 1907 v Vukovju v družini Zorčič.

Po osnovni šoli se je v Jarenini izučila za šiviljo in se zaposlila na Studencih v Mariboru. Leta 1928 je opravila mojstrski izpit. Poročila se je s Francem Cafnikom leta 1929 v Pernici, kateri je bil rojen 1903 leta in umrl leta 1983.
Po poklicu je bil kolar. Po poroki sta se kot viničarja naselila v hiši blizu Hrastovca. Po 12-tih letih viničarstva sta si v Hrastovcu, kupila zemljo in zgradila hišo. Tam sta odprla vsak svojo obrt, mož kolarsko in ona šiviljstvo. Vodila sta jo vse do časa ustanavljanja zadrug, potem sta delala na črno in nekako preživljala štiri hčere in šest sinov. Z možem in otroki sta preživljala tudi lepe trenutke, saj jima je skupno družinsko življenje veliko pomenilo.
Marija je zelo vesela ženica, saj jo obiskuje velik krog družine, vse štiri hčere, 15 vnukov, 22 pravnukov in 3 prapravnuke. Še vedno rada kuha in bere časopis, čeprav ji moči pojenjajo.
Nasvet za dolgo življenje: zgodaj zjutraj je treba vstati in se na njivo podati, zvečer pa dobro knjigo za dušo prebrati.