PROSLAVA_OB_60-LETNICI_DRUTVA_UPOKOJENCEV_LENART12Lenarško društvo upokojencev je praznovalo 60. let delovanja. Slovesnosti se je udeležilo veliko upokojencev. Prisotne so pozdravili predsednik DU Lenart Leopold Hameršak, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenske gorice Anton Kolman, podpredsednika Zveze društev upokojencev Slovenije in župan Občine Lenart Janez Kramberger. Podeljena so bila številna priznanja. V kulturnem programu so nastopili učenci OŠ Voličina in OŠ Lenart, mažoretke in učenci glasbene šole Lenart.

Župan Občine Lenart je v svojem nagovoru poudaril naslednje:

Vsako obdobje v človekovem življenju ima svoje lepote, dragocenosti, svoje težave in čeri. V spletu takšne raznolikosti živeti polno življenje, pomeni biti srečen. To misel je zapisala Branka Jurca.
V življenju je več dogodkov, ki zaznamujejo našo življenjsko pot, rojstvo, šolanje, zaposlitev, partnerstvo ali sklenitev zakonske zveze, rojstvo otrok in upokojitev. Še pred nekaj desetletji je prevladovalo splošno mnenje o upokojencih, v smislu, da so zaključili svojo aktivno življenjsko pot in so izživeli svoje življenje. Kvaliteta življenja se spreminja, prav tako se v zadnjem obdobju ponuja vrsta možnosti, v okviru raznih ustanov in društev, ki upokojencem nudijo vrsto možnosti za kvalitetno in aktivno preživljanje tretjega življenjskega obdobja, izobraževanje in aktivnosti. Vedno več upokojencev se vključuje v Univerzo za tretje življenjsko obdobje. Posamezniki prav kot upokojenci razvijejo svoje talente, se ukvarjajo s stvarmi, ki jih veselijo, ali pomenijo dodaten zaslužek.
Na vse dogodke v življenju ne moremo vplivati, pogosto nam življenje zaznamuje bolezen, smrt bližnjih in drugi nesrečni dogodki. Seveda pa je marsikaj odvisno od nas samih, od našega odnosa do sveta in življenja. Če pozitivno razmišljamo in smo optimisti, je življenje prijetno in bogatejše. Veselimo se drobnih stvari, ki jih prinaša življenje.
Spoštovani, mnogo pozitivnih stvari lahko upokojenke in upokojenci uresničite v Društvu upokojencev Lenart, ki marsikomu pomeni stik s prijatelji, prijetno druženje, udeleževanje raznih dejavnosti, kot so izleti, razna praznovanja in podobno. Društvo upokojencev Lenart ima pomembno vlogo pri oskrbi starejših na domu in v drugih socialnovarstvenih projektih, kar dokazuje tudi vključitev v projekt "Starejši za višjo kakovost življenja doma"
Društvu upokojencev Lenart praznuje letos 60-letnico delovanja in je zgled dobro organiziranega društva, vzor uspešnega prostovoljnega dela. Društvo dobro sodeluje z Občino Lenart, osnovno šolo, vrtcem in drugimi organizacijami v občini. Skrbi za medgeneracijsko sožitje, kar dokazuje tudi današnja prireditev. Čestitam vam ob visoki obletnici in želim uspešno delo tudi v prihodnje.
Jesen človeškega življenja je lahko čas velikega zbiranja. To je čas, ko poberemo sadove doživetij. Želim vam, da bi uživali v sadovih svojih doživetij in svojega dela.