ZLATOPOROENCA_TANER3Zlatoporočenec gospod Stanislav Tašner se je rodil 11. 10. 1936 v Črmlji. V družini so bili trije otroci: Stanislav, brat Franc, ki je že pokojni in sestra Marija. Otroška in šolska leta je preživel pri stricu in teti v Črmlji. Osnovno šolo je obiskoval v Trnovski vasi. Po osnovni šoli je nekaj časa opravljal priložnostna dela, na kar se je za nekaj let zaposlil v Agrokombinatu Selce, potem pa ga je pot vodila v Jeklotehno Maribor, kjer je delal 30 let in se tam tudi upokojil leta 1991.

Zlatoporočenka gospa Anica Tašner, rojena Pihler, se je rodila 18. 06. 1941 v Gradenšaku kot najmlajša v družini še treh sester in štirih bratov, od teh so že trije pokojni. Osnovno šolo je obiskovala v Voličini. Družina je bila številna, zato so si morali delo iskati pri okoliških kmetih. Kot najmlajša je ostala doma, kjer je skrbela za starše in opravljala delo na majhni kmetiji.
Zlatoporočenca sta se spoznala leta 1958 ob okopavanju vinograda. Tedaj je vzklila ljubezen, ki traja še danes. Civilno sta se poročila leta 1959, cerkveno pa 1961 v cerkvi Sv. Ruperta v Slovenskih goricah.
Skupno srečo in ljubezen je okronalo rojstvo sina Milana leta 1960. Otroška leta je preživel pri starših, po osnovni šoli pa ga je pot vodila najprej v trgovsko šolo, na kar se je preusmeril v poklic policista. To delo je opravljal vse do upokojitve leta 2010 v Rogaški Slatini, kjer tudi živi z ženo Andrejo in tremi sinovi – Urošem, Dejanom in Mitjo. Sedaj, ko sta zlatoporočenca že v letih in ju že precej najeda zdravje, jima vedno rad priskoči na pomoč, za kar sta mu zelo hvaležna.
Druga prelomnica je bilo leto 1965 – rojstvo hčerke Romane, prodajalke v Alpini Lenart. Hčerka je lep čas živela z njima, na kar si je le korak od domačije zgradila novi dom, kjer živi z možem Tonetom ter sinovoma Juretom in Rokom. Hčerka Romana z družino je zlatoporočencema v pomoč im oporo vedno in povsod.