IMG_5903V četrtek, 15. marca je bila otvoritev razstave slik "Podobe iz Bele Krajine", slikarke rezke Arnuš. Večer je z glasbo popestrila Tanja Dvoršak. V prijetnem klepetu je slikarka predstavila svoj način likovnega ustvarjanja, saj ima zelo poškodovan vid in ima le nekaj odstotkov vida.

Rezka Arnuš je rojena leta 1953 na Božakovem pri Metliki. Z družino sedaj živi v Dolenjskih Toplicah. Arnuševa je upokojena fizioterapevtka, ki se že dvanajst let ukvarja z ljubiteljskim slikanjem. Vključena je v dve društvi in sicer v LKD Mavrica iz Novega mesta in KUD Artoteka Bela krajina. Pri njenem delu ji svetujejo različni akademski slikarji: Jože Kumer, Marijan Maznik, Jožef Vrščaj, Nataša Mirtič, Janko Orač in drugi.
Slika v akrilni tehniki in sicer krajino, tihožitje, figuro, najraje pa belokranjske podobe. Sodelovala je na preko šestdesetih skupinskih razstavah doma in v tujini. V letu 2008 je imela dve samostojni razstavi, eno doma in drugo v Izoli. V letu 2009 pa je razstavljala v Galeriji Loterija Slovenije v Ljubljani. Rada se udeležuje različnih likovnih kolonij in ex-tempor.
Za svoja dosedanja ustvarjanja je prejela več priznanj in nagrad.

OTVORITEV RAZSTAVE SLIK REZKE ARNUŠ OTVORITEV RAZSTAVE SLIK REZKE ARNUŠ OTVORITEV RAZSTAVE SLIK REZKE ARNUŠ

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 03 December 2014 09:00)