DSC_0507Kot vsako leto, že dvanajst let zapored, se je tudi letos, v petek, 20. aprila zvrstil koncert OPZ Kamenčki pod mentorstvom Helene Klobasa. Veseli nas, da ljudje prihajate na naš koncert, saj ga pripravljamo za vse, ki imate radi pesem, glasbo in otroško prepevanje. Letos nas je s svojim obiskom počastil tudi župan g. Janez Kramberger. Tokrat so nas otroci popeljali po naši lepi deželi in nas spomnili, da smo Slovenija prav mi, ljudje, ki tukaj bivamo – s svojim srcem, s svojim mišljenjem in seveda s svojo medčloveško noto. Z Zdravljico, ki so jo odpeli s ponosom in iz srca, so občinstvo pospremili v koncert. Rdeča nit letošnjega koncerta je namreč bila Slovenija smo ljudje. Tako so otroci pričarali domovinsko vzdušje, ki je odsev domovinske vzgoje in pedagoškega mišljenja ter dela strokovnih delavcev našega vrtca.
Za ta poseben dogodek so se otroci oblekli v majčke barv slovenske zastave. Gledalci so ob prihodu poleg koncertnega lista prejeli še drobno pozornost, vrečico z lipovim cvetjem. Lipa je namreč simbol slovenstva, zdravja, zmage, rodovitnosti, plesa in družabnosti. Vsega tega vam namreč vsem obilo privoščimo.
Da so pesmi, ki so jih na čudovit otroški način odpeli otroci, bile še bolj posebne in prijetne, so poskrbeli korepetitorji s svojim spremljanjem: pedagoški delavki našega vrtca Irena Sabler in Božidara Zakelšek, kitarist Peter Šenekar, flavtistka Katarina Vinter in učenka OŠ Lenart Katja Cer s harmoniko.
Koncert OPZ Kamenčki so obogatili tudi gostje. Med njimi so bile balerine in baletnika našega vrtca pod mentorstvom Tjaše Stergulec, vokalna skupina Amista iz Voličine in naš mlad, slavni občan Žan Serčič, ki nas je razveselil s svojim talentom in zapel za vse nas tako, kot zna le on.
Misel, ki se je utrnila skozi prepevanje in ustvarjanje, je bila, da sta GLASBA IN SRCE KOT DOMOVINA IN LJUDJE. Harmonija, ki je med njima, nas dela dobre in srčne – verjamemo, da je temu res tako.
Več o koncertu si lahko ogledate na spletnih straneh našega vrtca: www.vrteclenart.si.

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 03 December 2014 08:59)