2012-06-13_09.20.07V sredo, 13. junija 2012 je v Centru Slovenskih goric potekala 3. Bilateralna županska konferenca, ki se je udeležilo 30 udeležencev, med katerimi so bili župani z območja Slovenskih goric (območje Upravne enote Lenart in drugi), okraja Bad Radkersburg, Anton Gangl, poslanec parlamenta avstrijske Štajerske, dr. Alexander Majcan okrajni glavar okraja Bad Radkersburg, predstavniki LAS-a Ovtar in Razvojne agencije Slov. goric, predstavniki ministrstev, ARSO in drugi.

 Župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger je v uvodu predstavil območje Slovenskih goric. Poslanec parlamenta avstrijske štajerske Anton Gangl je spregovoril o projektu gradnje železniškega mostu preko Mure, oziroma o železniški povezavi med Gornjo Radgono in Bad Radkersburgom. Župan Občine Šentilj Edvard Čagran je prisotne seznanil z uspešnim projektom povezave z brodom na Muri, med Sladkim Vrhom in Weitersfeldom. Predstavljen je bil tudi uspešni model šolstva v Bad Radkersburgu Europa Campus ter projekt varstva pred poplavami na reki Muri.

Udeleženci konference so ugotovili, da obmejne kraje in občine povezuje veliko skupnih projektov, ki jih kaže nadaljevati v prihodnje in poglobiti sodelovanje sodelovanje. Udeleženci konference so si ogledali cerkev Sv. Trojice, samostansko knjižnico in protokolarno-razstavni prostor Sv. Martina v samostanski kleti.

 

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 03 December 2014 08:58)