2836L011Prireditev ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta je bila v Športni dvorani Lenart, v četrtek, 21.6.2012. Učenci OŠ Lenart so pripravili vesel, bogat in odlično pripravljen kulturni program.
Udeležence prireditev je nagovoril župan mag. Janez Kramberger, ki je povedal:
Nekje v nekem kotičku svojih src smo še vedno vsi učenci, je zapisal indijski pesnik Tagore.

Življenje je splet veselja, žalosti, trpljenja, brezskrbnosti, sreče, skratka splet različnih dogodkov, situacij, občutkov, ki dajejo vsebino našemu bivanju. Na nekatere lahko vplivamo s svojim ravnanjem, mislimi in čutenjem, nekateri so položeni v naše življenje in se moramo z njimi spoprijeti in z njimi živeti.
Na današnji prireditvi doživljamo otroško veselje, brezskrbnost in uspehe, ki so jih dosegli otroci. Otroci dojemajo življenje spontano, optimistično, ga doživijo in izživijo v vsej prvinskosti. Živijo in čutijo intenzivno, njihova čustva so pristna in nezlagana, znajo doživeti veselje, skrb, žalost, srečo.
Odrasli živimo in doživljamo življenje na drugačen, nepristen način. To ni več življenje v prvinskem smislu, kot so ga živeli nekoč in kot življenje je, temveč je beg pred samim seboj, hitenje in pehanje za materializmom. Naše življenje pogosto obvladujejo negativne stvari, ki jih potencirajo še mediji, in politika, na katere nimamo vpliva in jih ne moremo obvladovati.
Življenje bi bilo prijetnejše, prijaznejše in bogatejše, če bi ga doumeli skozi otroške oči in mnogi tako imenovani >problemi< bi postali le bežna misel v teku našega življenja.
Pravo bistvo našega življenja so ljudje, s katerimi živimo, so vsebina in bogastvo, brez katerih, bi naše življenje ne bi bilo življenje, ampak le obstoj. Postanimo znova učenci, zgledujmo se po naših otrocih, bodimo ljudje, ki se veselijo, jočejo, čustvujejo, imejmo sočutje za sočloveka. Življenje so preproste stvari, vsega se ne da kupiti, najlepše stvari so v življenju zastonj.
Dragi učenci, učitelji, starši, veselim se vaših uspehov, vem da ste se trudili za nje, da vam uspehi in dosežki niso bili podarjeni. Na vaši poti do uspehov so bile gotovo tudi ovire, ki pa ste jih skozi svoje otroško dojemanje toliko lažje premagovali. Želim vam prijetno in brezskrbno poletje. Ne prepustite se črnogledosti, glejte na življenje s svetle strani in ga tako tudi živite ne pozabite, da ste vi temelj naše domovine, ki bo imela srečno in lepo prihodnost, če boste del svojega otroštva ohranili tudi za kasnejše obdobje.
Vsem navzočim čestitam ob 21. obletnici državnosti naše lepe domovine.
Ravnatelj Marjan Zadravec je podelil priznanja učencem, ki so bili uspešni na tekmovanjih iz znanja in v športnih tekmovanjih na različnih nivojih. Župan Janez Kramberger je podelil županova priznanja učencem in njihovim mentorjem za doseženo 1., 2., ali 3. mesto v tekmovanjih iz znanja in na športnih tekmovanjih na državnem nivoju.

 

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 03 December 2014 08:57)