2850L007DOM KULTURE LENART, 7. JULIJ 2012

Vas zanima, kako se obnašati na koncertu klasične glasbe? Bi radi izvedeli nekaj več o klasični operi in prisluhnili pravi operni primadoni? Ali si drznete prisluhniti, kako Beatli, Michael Jackson, Britney Spears ali Lady Ga Ga zvenijo na originalen klasičen način?

Tandem GodArt sestavljata pianist, komponist in komik Jure Godler ter violončelist in komik Tilen Artač. Mlada glasbenika in priljubljena komedijanta, poznana iz oddaj Hri-bar in Radio Ga-Ga, trenutno uprizarjata glasbeno komedijo "GodArt-live". Dejala sta, da je ni teme, iz katere se ne da narediti komedije, vprašanje pa je, kaj se sme.

Jure Godler (1984) in Tilen Artač (1985) sta bila sošolca na Srednji šoli za glasbo in balet v Ljubljani. Godler je na Glasbeni akademiji Mozartum v Salzburgu študiral kompozicijo in do danes napisal okoli 380 skladb. Violončelist Artač je leta 2007 magistriral na Akademiji za glasbo v Zagrebu in se pozneje izpopolnjeval še na Akademiji za glasbo v Gradcu. Je član tria Tempo giusto. Za glasbeno ustvarjanje je bil večkrat nagrajen. Leta 2004 sta se oba pridružila ekipi imitatorjev radijske oddaje Radio Ga-Ga, Sašo Hribar pa ju je istega leta povabil še v svojo TV oddajo Hri-bar. Sedaj se pod skupnim imenom GodArt predstavljata z novo glasbeno komedijo "GodArt-live".


Tilen Artač in Jure Godler sta dokazala, da sta glasbena virtuoza, komika in "čarodeja". Predstava je navdušila številno občinstvo v dvorani Doma kulture Lenart.

 

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 03 December 2014 08:57)