2012-12-13_029Avtorica tokratne kiparske razstave v Avli Jožeta Hudalesa, v prostorih Občine Lenart je Milena Marija Reščič iz Črešnjevcev pri Gornji Radgoni. Dolgo časovno obdobje se je posvečala predvsem likovni pedagogiki. Delala je na več slovenskih šolah, celi dve desetletji v Lenartu. Osnovni cilj njenega dela je bil s pomočjo dobrega dela v izobraževanju mladih širiti plodno okolje za razumevanje likovne kulture ter slovenske besede. Mladi likovniki šol, kjer je delala, so dobivali številna regionalna, državna in mednarodna priznanja in nagrade. Delo je izpopolnjevala v stalnem pedagoškem izobraževanju doma in v tujini.

Na otvoritvi razstave, ki je bila v sredo, 12.12.2012 je avtorica povedala, da je bilo obdobje, ki ga je preživela na OŠ Lenart, bogato po ustvarjanju in delu in tudi po doživetjih s sodelavci ter se ga z veseljem spominja, zlasti uspehov njenih učencev, ki jih je bilo veliko.
LenarškI župan Janez Kramberger, ki se otvoritve ni mogel udeležiti, je Mileni Reščič zapisal:
Drevo je simbol življenja, človekove povezanosti z naravo, povezanosti med nebom in zemljo, kajti korenine segajo v zemljo, veje pa v nebo.
Vsako drevo živi svoje življenje, dokler raste. Ko drevo podremo, nas lahko greje toplota lesa, lahko pa drevesa govorijo svoje zgodbe, v podobah, ki jim kipar vdahne življenje. Gospa Milena Marija Reščič, vaše kiparska dela govorijo vsaka svojo zgodbo, to so zgodbe našega življenja, usode, ljubezni in hrepenenj.
Les in glina sta prvobitna materiala človekovega ustvarjanja, že od prazgodovine. Izpoved vaših glinenih kipcev je povečini optimistična, čeprav v nekaterih izražate tudi žalost in razočaranje. Vaše ustvarjanje je umetnost v najčistejši obliki, je lepota, ki nagovori naše čute in dušo.
Velik del svoje poklicne in ustvarjalne poti ste preživeli v Lenartu, med mladimi, na katere ste prenesli veliko znanja in jim privzgojili čut za lepoto. Vaša želja je bila, da bi svoja dela razstavili v Lenartu. Veseli smo, da lahko v adventnem času, ko praznujemo rojstvo in življenje, vaša dela občudujemo v občinski avli in s tem obogatimo praznično razpoloženje. Želim vam še veliko ustvarjalne energije in umetniškega navdiha ter vam želim vse dobro.
Večer je z igranjem na kitari popestril Marko Zaletelj. Razstavo je odprla Inge Markoli, nekdanja ravnateljica OŠ Lenart in sodelavka Milene Reščič.

 

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 03 December 2014 08:51)