NOVICE 2013

DSC08295V petek, 27. decembra  v cerkvi sv. Lenarta,  so ob jaslicah, ob zvokih klavirja in orgel zazvenele božične pesmi v izvedbi Juana Vasleta in pianista Tadeja Podobnika. Juan Vasle, član Ljubljanske opere, je s svojim petjem pričaral božično vzdušje z različnih koncev sveta, saj je pel švedske, nemške, argentinske, brazilske in slovenske božične pesmi. Cerkev je bila zasedena do zadnjega kotička, udeleženci koncerta so bili navdušeni, saj so s stoječimi ovacijami nagradili oba izvajalca. Koncert, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.
 

foto_06621. DECEMBER, TRG OSVOBODITVE V LENARTU
Pripovedovalki zgodb Irena Čuček in Marjetka Šenekar, ki sta si nadeli ime Ti in jaz, sta pripovedovali Želvje modrosti, ki so jih otroci z zanimanjem poslušali. Od otrok se je poslovil tudi Božiček. Zvečer so za veselo razpoloženje poskrbeli  pevci moškega pevskega zbora Obrtnik in ljudski pevci Kulturno turističnega društva Selce. Prepustili smo se tudi živahnim  glasbenim ritmom Jureta Recka, Jana Rojka in Tadeja Kurnika iz Voličine.

Več ...

 

foto_03320. DECEMBER, TRG OSVOBODITVE
Člani Dramske skupine OŠ Lenart so uprizorili igrico Čudežno pletenje. Božiček je poleg oranž prinesel otrokom smeh in veselje. V večernem delu programa so "zažigali" Klapovühi, ki so na trg privabili veliko obiskovalcev.

Več ...

 

foto_008POROČILO O 20. seji Občinskega sveta Občine Lenart, ki je bila, v četrtek, dne 19. decembra 2013

Pred pričetkom uradnega dela seje so luč miru iz Betlehema prinesli skavti iz Slovenskih goric, ki so v smislu sporočila Poglej drugače, občinskemu svetu zaželeli vse dobro, uspešno delo in dobre odločitve.

Več ...

 

1foto_1614. DECEMBER, LENART IN 15. DECEMBER VOLIČINA
Občina Lenart vsako leto obdari otroke v starosti od enega do vključno 7 let in jim pošlje osebna vabila. Pred obdaritvijo je bila na ogled čudovita lutkovna predstava Peter in volk, v izvedbi Lutkovnega gledališča PIKA iz Lenarta. Medtem, ko so otroci željno pričakovali Božička, so lutkarji prepevali božične pesmi. Ko je prišel Božiček, je v dvorani završalo od veselega pričakovanja. Otroci so skupaj z Božičkom prepevali "Sivo Kučmo", Slakovega Čebelarja, potem je sledila obdaritev, ...

Več ...

 

foto_201BOŽIČNO-NOVOLETNE PRIREDITVE V LENARTU
SOBOTA, 14. DECEMBER
Predstava Vila Pikapolonica, Božiček in veselo razpoloženje otrok. V večernem delu koncert Anite Kralj s prijatelji iz Sv. Trojice.
Veselo druženje ob kuhanem vinu na trgu, ki ga ponujajo domači vinogradniki, pripovedovanje pravljic (Franček Ruhitel) na božičnem sejmu v Centru Slovenskih goric, praznično vzdušje in pričakovanje.

Več ...

 

foto_044PETEK, 13. DECEMBER
V petek, 13. decembra je bilo na Trgu osvoboditve v Lenartu ponovno živahno. Najprej so otroke razživeli in razveselili kozlički in volk v predstavi Volk in sedem kozličkov, ki so jo zaigrali člani dramske skupine iz Vitomarcev. Prišel je tudi Božiček s palčkom. V večernem delu so nastopili domačini Dejan Arcet, Nejc Kurbus in Sara Hercog ob spremljavi Jureta Recka, ki so ustvarili pravo praznično vzdušje. Ob kuhanem vinu, čaju, ognju se ljudje, kljub mrazu,  družijo in kramljajo v večernih urah. Dogajanje na trgu pritegne številne Lenarčane in okoličane.

Več ...

 
Več člankov...