IMG_018250 let skupnega življenja je dolgo obdobje, toda če se znajo ljudje prilagoditi drug drugemu, si prisluhniti in se razumeti, potem je to lahko prijetno, bogato obdobje. Prav takšno sta doživljala tudi Veronika in Otmar ZOREC, ki sta pred 50 – timi leti rekla »DA«.

Otmar Zorec, se je rodil 25. septembra 1944 v Lenartu. Otroštvo je preživljal z mamo, ter bratoma Slavekom in Francem v skromni hiši na Ptujski cesti. Osnovno šolo je obiskoval v Lenartu. Leta 1963 so ga vpoklicali v vojsko, kjer je vojaški rok služil v Dalmaciji, kasneje pa v Celju. Po končanem služenju vojaškega roka se je leta 1964 zaposlil v podjetju Klemos, leta 1966 pa v podjetju Elektro Maribor, kjer je delal do upokojitve.
Veronika Zorec, rojena Vogrin, se je rodila 02. februarja 1941 v Lenartu. Otroštvo je preživljala v veliki družini, kjer je bilo 8 otrok. Osnovno šolo je obiskovala v Lenartu. Po končani osnovni šoli se je zaposlila kot gospodinja pri dr. Mravljaku, nato v tovarni plastike Alma in za tem v podjetju Pik (kasneje Caprice), kjer je delala vse do upokojitve.
Otmar in Veronika sta se spoznala leta 1961 in se odločila za skupno življenjsko pot. Poročila sta se 28. novembra 1963 prav tu v cerkvi Sv.Lenarta. Po poroki sta živela v Šibartovi koči na Ptujski cesti v Lenartu. Leta 1972 pa sta se odselila v nov dom v center Lenarta.
V zakonu se jima je rodilo 5 otrok. Marjan, Miran, Branka, David in Sabina.
Sinova Marjan in Miran sta si že v mladosti ustvarila svoji družini in svoj dom. Hčerka Branka si je svojo družino ustvarila v Ceršaku. Tam je živela do prezgodnje smrti, ko je zaradi hude bolezni leta 2009 umrla. Najmlajša hči Sabina se je z družino pred kratkim odselila, doma pa si je družino ustvaril sin David.
Vsak dan jima veselje delata dve vnukinji, šest vnukov ter dva pravnuka: Andreja, Lara, Aleš, Žan, Tomaž, Jan, Urban, Matic, ter Jaka in Luka, ki seveda skrbijo, da babici in dedku nikoli ni dolgčas.