DSC01511MEDNARODNO TEKMOVANJE V KREATIVNEM PISANJU V ANGLEŠKEM JEZIKU: English Creative Writing Competition 2013/2014 

Kako združiti najstniško domišljijo in ustvarjalnost z učenjem tujega jezika? To je cilj vsakega učitelja, ki želi učence naučiti jezika ter si hkrati prizadeva razvijati njihove druge spretnosti in sposobnosti. Letošnje šolsko leto je bilo že šestič organizirano mednarodno tekmovanje v kreativnem pisanju v angleškem jeziku za osnovnošolce, ki so že mnogokrat presenetili s svojo ustvarjalnostjo.

Tekmovanje poteka pod okriljem založbe Cambridge University Press. Učenci so morali izmed dveh ponujenih naslovov knjig omenjene založbe, izbrati svojemu interesu in znanju najbolj primerno knjigo, jo prebrati in napisati nov razplet izbrane zgodbe, ki ni smel presegati 600 besed (stopnja 2). Komisija založbe Cambridge University Press je prispele pisne izdelke ovrednotila glede na stopnjo, razplet zgodbe, kreativnost, izvirnost, zanimivost, ustreznost besedišča in jezikovnih struktur.

 

Osnovno šolo Lenart je v aprilu 2014 na tem tekmovanju s poslanim prispevkom zastopala učenka 9.b razreda, Martina Fridl. Napisala je drugačen razplet zgodbe h knjigi z naslovom Bad Company (avtor Richard MacAndrew).

Glavni urednik Cambridge English Readers, go. Philip Prowse, ter ostali člani komisije so presodili, da je Martinin pisni prispevek vreden nagrade, saj je izpolnil vse kriterije glede kreativnosti, zanimivosti, izvirnosti, drugačnosti in seveda ustreznosti besedišča ter jezikovnih struktur. Med šestimi nagrajenci v jugovzhodnem delu Evrope je Martina napisana na prvem mestu.

Vsi nagrajeni prispevki bodo objavljeni na spletni strani www.cambridge.org/elt/si/.

Prav tako je v tem šolskem letu že osvojila bronasto (1. mesto na šolskem tekmovanju), srebrno (1. mesto na regijskem tekmovanju) in zlato priznanje (državno tekmovanje, zbrala 29 točk od 30).

Mentorica:
Marjetka Malek ToplakZadnjič posodobljeno (Sreda, 03 December 2014 08:27)