DSC02379V ponedeljek, 10. novembra 2014 je v Centru Slovenskih goric potekala slovesnost ob pristopu Občine Lenart k projektu Užitek ob reki/Genuss am Fluss, ki povezuje ponudnike iz avstrijskega Štajerskega Vulkanlanda in Slovenskih goric. Znamka Užitek ob reki odlikuje kakovostno ponudbo, ponudnike in produkte, regionalno kulinariko, vinotoče, dopolnilne dejavnosti, gostilne, ponudbo domačih pridelkov in vinogradnikov. 

Na prireditvi, ki so se je udeležili tudi gostje iz Štajerskega Vulkanlanda, je Občina Lenart simbolično prejela tablo o članstvu v projektu Užitek ob reki, prav tako pa je tablo o članstvu prejelo 10 ponudnikov iz območja občine Lenart, ki so pristopili k projektu. Govorniki na prireditvi so bili župan mag. Janez Kramberger, poslanec parlamenta dežele Štajerske in predsedujoči Štajerskega Vulkanlanda Anton Gangl in Susanne Luchesi Palli, predsedujoča projekta Užitek ob reki /Genuss am Fluss. Prireditve se je udeležil tudi glavar okrožja Južnovzhodna Štajerska dr. Alexander Majcan. Lep kulturni program so pripravili učenci OŠ Lenart.
Vsi govorniki so poudarili pomen čezmejnega sodelovanja, zadovoljstvo ob sodelovanju Slovenskih goric s Štajerskim Vulkanlandom in nove razvojne možnosti, ki jih prinaša sodelovanje na področju kulinarike, turizma, vinogradništva.
V nadaljevanju je potekala otvoritev obnovljene vinske kleti VTC 13, ki se nahaja v Centru Slovenskih goric, na Trgu osvoboditve 9 v Lenartu. Vinsko klet je blagoslovil  naddekan Martin Bezgovšek.
Na razširjeni vinsko-turistični cesti VTC 13 se obnovljena klet kaže kot zanimiva turistična priložnost. Osnovna usmeritev je oblikovanje ponudbe turizma na deželi, ki je nasprotje  množičnemu turizmu v razvitih območjih. Poudarek je na usmerjeni ponudbi, individualnosti in razpršenosti ponudbe po širšem območju.
Prireditev je izzvenela v prijetnem druženju ob vinski in kulinarični ponudbi, ki so jo pripravili ponudniki, ki so vključeni v Užitek ob reki.

 Otvoritev_kleti_VTC_13_10112014_podatki_za_govor.pdf

Vabilo_na_otvoritev_kleti_VTC_131.pdf

 

Zadnjič posodobljeno (Petek, 22 Maj 2015 09:31)