V soboto 18. julija 2015, sta v krogu domačih in prijateljev praznovala 50 let zakonskega življenja Milica in Jože Lorber. Pred 50. leti sta zakon sklenila v Ljutomeru. Tokrat sta svojo »večno« zaobljubo opravila v cerkvi Sv. Lenarta v Lenartu, kjer je civilni del obreda opravil župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger, cerkvenega ob zahvalni maši pa gospod naddekan Martin Bezgovšek.

Milica Lorber, rojena Brunčič, se je rodila 21. maja 1946 v Babincih pri Ljutomeru. Otroštvo je preživljala z mlajšo sestro in bratom na veliki kmetiji, ki sta jo obdelovala mati Cecilija in oče Franc. Po končani osnovni šoli je odšla živet k svoji teti v Lenart. Zaposlila se je v vrtcu v Lenartu, kjer je dobrih 35 let razveseljevala svoje malčke. Svoje delo je ves čas opravljala v otroških jaslih z izrednim veseljem in čutom do otrok.

Jože Lorber, se je rodil 22. oktobra 1943 kot najmlajši v družini štirih otrok na Vardi v Jurovskem Dolu očetu Viktorju in materi Antoniji. Po končani osnovni šoli v Jurovskem Dolu in nižji gimnaziji v Lenartu se je hitro zaposlil in ob delu končal srednjo ekonomsko šolo in nato še višjo upravno šolo. Zadnjih dvajset let je bil zaposlen v podjetju Kristal Maribor kot kadrovik.

Svojo skupno življenjsko pot sta pričela v Lenartu, kjer sta si tudi ustvarila dom. V zakonu se jima je leta 1968 rodil sin Albert, leta 1972 pa še hčerka Sonja. Njuno življenje so polepšali še vnuk Jani in vnukinji Katja in Zoya.

Družita se s sovrstniki Društva upokojencev Lenart, kot podporna člana pa tudi s člani Društva diabetikov, predvsem pa s svojimi prijatelji, otroci ter vnuki, ki jima vsakodnevno polepšajo ure življenja.

2_232_1

Zadnjič posodobljeno (Petek, 24 Julij 2015 06:22)