PRIZNANJA UČENCEM, KI SO VES ČAS OSNOVNOŠOLSKEGA IZOBRAŽEVANJA DOSEGLI ODLIČEN USPEH:
OSNOVNA ŠOLA LENART: Zala Breznik, Lara Ivančić, Jan Kostanjšek, Ajda Weingerl, Jana Zorko, Špela Kovačič, Zala Šalamun, Hana Vauda Lorenčič, Matija Zavasnik, OSNOVNA ŠOLA VOLIČINA, Katarina Leš, Tina Pliberšek, Nuša Kurnik, Aljaž Goznik, Nejc Sekol.
Letošnja Trgatev v Zavrhu je uspela, privabila je veliko obiskovalcev. Turistični vlakec Jurček je brez premora vozil 5 ur, voznik je dejal, da je v tem času na progi, ki je potekala od razglednega stolpa do Selc, mimo lovskega doma, do muzeja Kranvogel in do končne postaje pri stolpu prepeljal približno 1000 potnikov. Dogajanje V Zavrhu in ob progi, kje je vozil vlakec, je bilo bogato, polno doživetij za obiskovalce vseh generacij. V lovskem domu je bila na ogled lovska razstava, lovci so ponujali lovski golaž. V bližini lovskega doma so otroci lahko tudi jezdili konje.
ETNOTOUR DELAVNICE V ZAVRHU
V soboto, 30. septembra 2017 so na platoju pri Štupičevi vili v Zavrhu (Spominska hiša Zavrh 42) člani Sadjarskega društva Slovenske gorice Lenart prikazali mletje in prešanje (stiskanje )jabolk in grozdja na tradicionalen način na stari preši. Utrip na delavnici je bil živahen, zaplesala je folklorna skupina iz Sv. Ane, kot se je to počelo nekoč, kajti prešanje je bil in je še vedno vesel dogodek. Trgatev pri Maistrovem razglednem stolpu je obogatila prireditev, kajti brez trgatve ni prešanja. V okviru delavnice je bila v Kulturnem domu Zavrh razstava fotografij Venčeslava Zrima Jablana skozi čas.
ETNOTOUR DELAVNICE V ZAVRHU
Kruh je tesno povezan z domom, je simbol sreče in blaginje. Je bistvo z vsakdanjega življenja, pomeni življenje. Kruh je vedno bil ena od osrednjih stari vsakega praznika in vseh življenjskih dogodkov – od krsta, od velikonočnih do božičnih kruhov in potice, od pustnih do martinovih dobrot. Kruh je prinašal srečo ob vseh prelomnih dogodkih v življenju. In tako je tudi danes. V soboto, 30.9.2017 smo v tradicionalni domačiji Rojs v Zavrhu, doživeli star način peke kruha, od mesenja testa do peke kruha v krušni peči.